≡ Menu

Misi Pencarian Acab Selesai, Jawapan Akan Dibongkarkan PDRM

Alhamdulillah selesai sudah tugas kami disini.

Tengah hari ini kami beransur pulang. Satu pengalaman yang takkan dilupakan. Misi membantu keluarga Abg Zaid untuk mencari adiknya, Acap yang hilang tanpa jejak.

Kami sudah jalankan tugasan kami sebaik mungkin. Semoga informasi yang kami sudah sampaikan dapat membantu usaha di hari mendatang. InsyaAllah tak lama lagi settle lah tu.

Tak lupa juga kepada team yang padu dan semangat juang yang tinggi. Korang memang terbaik, memang redah tempat yang orang tak masuk punya. Syukur sebab telah berjaya rungkaikan dan sampai kepada konklusi akhir.

[BACA] Acab Telah Dijumpai Tapi Tak Nak Pulang?

Jutaan terima kasih kepada Im Paskal, Abg Mus, Abg Sham, Abg Tan, Uncle David, Abg Annuar, Rizal Tarzan, Along Pantai n team, Macha, dan adik Zarul n team.

InsyaAllah persahabatan yang takkan putus. Sama-sama susah redah ke semua tempat tanpa henti dan all out sampai kita semua dpt jawapan bersama dan diserahkan kepada abang Zaid dan wakil OCPD. Hujan panas, terik mendung, sungai lumpur, semua kita dah redah, setakat netizen maki ni apa adahal gais.

BACA:  (Video) Rakaman CCTV ‘Tangkap’ Individu Koyak Al Quran, Tabur Atas Tandas Di Masjid Pokok Sena

Tak lupa juga, terima kasih kepada semua team yang terlibat baik secara rasmi atau sukarela. Sekalung tahniah dan penghargaan kepada pihak MOSARS, BOMBA, PDRM, ATM, dan semua unit lain yang terlibat. Semoga kita sama-sama tabah menghadapi jawapannya nanti.

Jangan bersedih teman… kita semua sudah all out berikan yang terbaik. Tiada lain niat kita semua sama, iaitu hendak membantu orang yang tengah susah dan kehilangan ahli keluarga.

Apapun jawapannya yang akan dibongkarkan oleh pihak PDRM nanti, kita terima dengan hati terbuka. Yang pasti ia akan memusnahkan segala mak nenek teori alam ghaib yang merapu dan meraban.

Tak lupa kepada semua gerakan-gerakan Ahlillah yang terlibat, para scanner, tracker, para pewaris yang Haq, jutaan terima kasih dan Alhamdulillah ala kulli haal kerana sudi membantu kami. Wa Nafaana wa iyyahum bi uluumihim fid Daaraini, Aamiin…

Akhir kata, kepada keluarga Asyraf semoga terus bertabah menghadapi segala jerit perih ini sehinggalah semuanya selesai. Kami disini mendoakan agar satu hari nanti saudara Asyraf tergerak hati hendak pulang dan dapat kembali ke pangkuan keluarga dalam keadaan selamat.

BACA:  Biasiswa Penuh Kerajaan Turki (Degree, Master, & Phd)

Ini penting agar kita semua sama-sama dapat mendengar jawapan dan penjelasan daripada tuan empunya badan sendiri. InsyaALLAH…

Persoalan terakhir, Cui Bono? 😉

“Muncul kecewa, hilang derita.”

Sekian dan terima kasih.
Off record…

bk (Facebook)
8 April 2019

Terlalu ramai orang dari berbagai pihak kerajaan dan orang awam telefon dan mesej saya, bertanya tentang hal di Gopeng… Minta maaf, saya sudah beritahu kan.. saya tidak akan cakap apapun kerana saya tidak layak memberi apa-apa komen atau maklumat terkini. Pada saya, hanya 2 pihak saja yg layak beri maklumat iaitu:

  1. Keluarga acap.
  2. Pegawai bomba yg berkuasa dalam operasi itu.

Jadi boleh unfollow atau unfriend saya sekarang, tak perlu nak korek apa-apa dari saya. 😊

Pagi ini saya sudah di KL, kerja. Sekian, jangan lagi sesiapa nak tanya saya. 🤐

Kredit: Mohd Fitri (Facebook)

Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.us/hantar-artikel.

error: Content is protected !!