≡ Menu

Perlu Atau Tidak Kanak Kanak Mengambil Suplemen? Baca Lebih Lanjut

Mungkin ramai dalam kalangan ibu bapa yang menghadapi situasi apabila anak-anak sukar untuk makan makanan yang sihat. Sudah pastinya sayur akan menjadi ‘musuh’ utama bagi mendapatkan khasiat yang cukup dalam pemakanan seharian. Jadi, antara cara yang diambil oleh ibu bapa adalah membeli makanan tambahan atau supplement dengan harapan dapat ‘mengganti’ pengambilan sayur tersebut.

Perlu ke kanak-kanak makan supplement sebegini?

1) Setiap hidangan supplement tersebut mengandungi 0.12g fibre sahaja

Sedangkan kanak kanak 4-6 tahun need at least 25g fibre/day. Alahai sikitnya.

2) Supplement ni sebenarnya untuk memperbaiki collagen ke bagi kulit cantik?

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Sebab yang paling tinggi dalam supplement ni Vitamin C je. And do you know that immunity does not revolve only with getting enough Vit C? Probiotic, prebiotic, less in refined sugars pun penting juga

BACA:  Solat Sunat Zifaf, Afdhal Dilakukan Setelah Sahnya Akad Nikah. Barulah Barakah Perkahwinan

3)Kanak kanak sepatutnya diajar untuk makan makanan yang variasi, teksturnya, rasanya

Kalau macamni, sampai bila bila kena makan supplement saja lah sebab nak makan sayur. Dan, mustahil lah sayur rasanya sedap dan manis sentiasa.

Faham. Parents are still learning, its okay to make mistakes. Tapi faham dah ke kenapa kita start dari puree ke chopped cut, minced and terakhir solid food? Kenapa kita tak bagi je kids makan puree sampai bila bila.

BACA:  Ini Cara Minum Kopi Yang Betul Agar Kita Dapat Manfaat Kesihatan Daripadanya

Because we want an optimal brain development.

Tak mengapa. Kita sama sama belajar, mana yang betul kita ikut. Sebab bagi saya, ada beberapa perkara yang pasangan selebriti ini praktikkan pada anak mereka yang bagus dan boleh dicontohi. Namun untuk memberi supplement pada usia yang sangat muda rasanya tidak perlulah.

 

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.us/hantar-artikel.