≡ Menu

“Puting Jatuh, Masukkan Balik Dalam Mulut Anak,” Nampak Bersih Lantai Hospital, Tapi Ianya Bekas Nanah, Darah, Lendir Dan Urin


Umum tahu, menjadi peraturan hospital yang melarang pelawat daripada membawa kanak-kanak di bawah umur 12 tahun untuk tujuan lawatan. Bukan untuk menyusahkan penjaga tapi lebih kepada keselamatan dan melindungi kanak-kanak ini daripada ancaman virus yang tidak dapat dilihat mata kasar.

Namun malangnya, ramai ibu bapa yang tidak memandang serius peraturan ini dan tidak mengambil peduli nasihat yang diberikan pihak hospital. Ini adalah kerana sistem kekebalan badan kanak-kanak adalah tersangat rendah jika dibandingkan dengan seorang yang sihat. Oleh yang demikian mereka sangat terdedah kepada bahaya dijangkiti tidak kira apa jua wabak.

Perkongsian daripada seorang kakitangan hospital menekankan hal yang sama khusus buat ibu bapa yang mengendahkan isu kebersihan dan keselamatan anak-anak di hospital. Buat ibu bapa, diharap dapat jadikan perkongsian ini sebagai panduan. Semoga bermanfaat.

BACA:  Sifat Sabar Itu Sangat Mulia Di Sisi Islam. Orang Yang Sabar, Allah Sayang.

Berkilatkan lantai depan ICU ni?

Sampaikn ada pelawat boleh duduk..

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Bawak kanak2..pastu baring2 atas lantai..

Puting ank jatuh pastu msukkn balik dlm mulut ank..xbsuh pun.Kemam2 je,bg ank.

ADOIIII!!!!

Kak,abg,pakcik,makcik…
Ape yg kalian nampak tu tak sebersih rumah anda..Ye mmg betul kami,mop,buffing lantai tu setiap hari..

Tp,apa yg tertumpah atas lantai tu?
Darah..
Nanah..
Lendir..
Urine..
Nampak?Tak Nampak?Ooo sbb dh dibersihkn..Tp kuman yg ade kat situ? 100% bersih?

Ni ha..korg google la sendiri monster2 yang boleh MEMBUNUH anak kalian menurut otai bius kami Dr Mohd Sany

Pseudomonas
Acinetobacter
Klebsiella
E coli
Staph aureus
Streptocococus
Bukholderia etc

BACA:  Apakah Maksud Alam Barzakh? Mati Itu Pasti, Jangan Terpesona Dengan Dunia Tuan Puan Sekalian

Tak syg anak2? Biarkn diorang bgolek gelantang atas kuman2 tu?..Maaf sy pkai bhs pasar. Hospital bkn tempat rekreasi tuan puan. Ni tempat berkumpulnya penyakit. SEMUA PENYAKIT adae kat sini. Snda sebagai cerdik pandai bawa anak2 utukk mencari penyakit. Then bawa balik n kongsi dengan yg lain?

Saya Sebagai staff hospital mohon anda minimakn kehadiran ke hospital bersama kanak2. Yang sakit anda lawatlah. Tapi kanak2 yang sihat biarkn mereka sihat..Penyakit disini bukan calang2..Dan kebanyakkanya sangat tinggi risiko membawa maut kepada ANAK anda!!

MA Bius Hospital Ampang

Sumber: Faisal Firdaus

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Loading...
Berminat menulis berkaitan Islam? Hantarkan artikel anda di sini: www.islamituindah.us/hantar-artikel.